Sa vorbim despre Inuyasha

Bineinteles ca primul anime despre care voi scrie este Inuyasha. De ce? Pentru ca este anime-ul meu preferat din toate timpurile.
Stiu ca multi considera ca sunt altele mult mai bune, realizate intr-un mod superior din punct de vedere al graficii, cu personaje mai complexe etc. dar pentru mine acest anime ramane the best. Are tot ce-mi place mie: actiune, umor, dragoste. Paradoxal, imi plac chiar si personajele negative.
Muzica este bestiala, mai ales in momentele dramatice.
Povestea te duce din Japonia moderna in Japonia medievala, in vremuri in care demoni, vrajitori si alte creaturi fantastice salasuiau pe pamant.

Inuyasha, jumătate demon, jumătate om, încearcă să pună stăpânire pe giuvaerul Shikon no Tama, o perla care putea da puteri nebanuite demonilor. El dorea acest giuvaierpentru a se transforma in demon deplin, dar este înfrânt de preoteasa Kikyo, păzitoarea giuvaerului,care era si iubita lui şi este ţintuit de un arbore cu o săgeată vrăjită. Kikyo moare curând după aceea, şi cere să fie arsă împreună cu giuvaerul Shikon. Peste veacuri, Kagome, o fată din vremea noastră, cade în puţul templului Shinto, aparţinând familiei ei, şi astfel călătoreste inapoi în timp. Ajunge tocmai în satul în care avusese loc tentativa de furt al giuvaerului, cu 500 de ani în urmă. Asemănarea fetei cu Kikyo nu-i scapă noii preotese Kaede, care ştie că este reîncarnarea lui Kikyo, sora sa. Atacată de un monstru, ea îl eliberează pe Inuyasha de vraja preotesei Kikyo.
Mai tarziu se va dovedi că Kagome poartă în ea giuvaerul Shikon.
Din intamplare giuvaerul Shikon se spage, şi fragmentele sale se răspândesc în lume. Împotriva voinţei lor, Inuyasha şi Kagome îşi unesc fortele pentru a le regăsi, înainte de a cadea în mâinile inamicului lor , Naraku.
Pe parcursul calatoriei lor, pentru strangerea bucatilor de giuvaier, vor fi insotiti de un preot, Miroku, o ucigasa de demoni, Sango si de un mic demon-vulpe pe nume Shippo.

Serialul (167 ep) si filmele (4) sunt pline de scene de lupta, umor si urmareste povestile de dragoste ce se infiripa intre Inuyasha si Kagome si Miroku si Sango.

Articol preluat de pe vechiul meu blog.

One Response to Sa vorbim despre Inuyasha

  1. […] m-am apucat sa revad ultimul sezon din Inuyasha si bineinteles ca m-am enervat din nou, asa cum mi se intampla de fiecare data cand vine vorba […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: