Secret Garden

Eeeeeh, am tot amanat articolul asta si rau am facut – cat pe ce sa imi strice surpriza un anume dracsor obraznicos.

Daca e sa vorbim despre cea mai buna drama a anului 2010 si chiar a anului 2011 – pentru ca seria a inceput in 2010 si s-a terminat in 2011 – atunci aceasta este fara doar si poate Secret Garden. Si nu o spun eu ca fana inraita, ci o spune premiul ce i-a fost acordat in cadrul 2011 Korea Drama Awards.

Acum este una din acele ocazii in care imi doresc sa am talent la scris ca sa pot arata de ce aceasta serie a ajuns pe primul loc intre favoritele mele.


„There are things that are thought of as fantasies merely because they’re far away. Starry bodies are like that. Just as it is with people who are too beautiful, they readily disappear – In the books that I’d read to find out what he’s really like, this was a passage that had long settled in my heart. It’s now that I realize it, how beautiful a person he is. And therefore, how far away he is from me. He’ll disappear someday, too, like people do when they’re too beautiful.” – Ra-Im

Kim Joo Won este mostenitorul unei mari corporatii si are o parere extraordinar de buna despre persoana lui (intre noi fie spus are si de ce). Din nefericire inteligenta si bunele calitati de conducator sunt umbrite de personalitatea lui. Este foarte arogant, rece si perfect capabil sa-i faca pe cei din jurul lui sa se simta inferiori. Stie sa „citeasca” oamenii dar nu se foloseste de asta decat pentru a-i face sa se simta prost. Ce nu stie insa aproape nimeni este ca de foarte multi ani el sufera de claustrofobie (in urma unui accident), acesta fiind motivul pentru care nu-si viziteaza biroul decat de doua ori pe saptamana.


„She drives like a car racer. If she witnesses someone’s purse being snatched, someone she’s never met in her life, she’ll throw fists. She has no money and her body is covered in scars, but she doesn’t want to spend even one second of one minute with people like us. She’s that kind of woman. I’ve never seen a woman as cool as her. That… is my answer.” – Joo Won

Gil Ra Im este o cascadoare foarte buna dar aceasta meserie periculoasa n-o ajuta sa iasa din saracia in care se zbate inca din anii liceului, vreme in care a ramas orfana, tatal ei pierind in timp ce-si facea meseria de pompier. Lipsurile indurate i-au intarit caracterul si saracia n-a transformat-o intr-o persoana avida de bani.
Cei doi au ceva in comun: Oska. Oska este un cantaret ce fusese candva reprezentativ pentru Hallyu Wave dar care acum se afla in declin. Var cu Kim Joo Won, este si el foarte bogat dar nu are niciun interes sa intre in afaceri. De cealalta parte, Gil Ra Im este fana infocata a lui Oska si ori ce cate ori trebuie sa treaca peste un moment greu, o face ascultandu-i cantecele.
Si de la Oska incepe povestea celor doi. Fire libertina si mereu alergand dupa fuste, Oska incheie o relatie cu o actrita doar ca sa se trezeasca amenintat de aceasta ca-i va pune presa in cap. Oska il roaga pe Joo Won sa-l ajute (nu gratis bineinteles) si acesta merge pe platourile de filmare pentru a sta de vorba cu ea. Acolo o confunda pe Gil Ra Im cu actrita respectiva si ii spune ca Oska vrea sa stea de vorba cu ea. Abia mult mai tarziu cei doi vor realiza greseala si aceasta intalnire se termina in termeni nu prea cordiali, fiecare crezand ca nu se vor mai intalni niciodata. Insa Joo Won o vede pe Gil Ra Im in actiune si mai tarziu descopera ca nu si-o poate scoate din minte pe Ra Im. Drept urmare incearca sa se apropie de ea pentru a intelege ce i se intampla insa Ra Im nu-l inghite deloc din cauza comportamentului lui grosolan si nu pierde nicio ocazie sa-i spuna asta … dar el este prea determinat pentru a se lasa respins.

Si acum intervine MAGIA.

Ra Im castiga o escapada pe insula Jeju impreuna cu Oska dar acolo sunt „deranjati” de aparitia lui Joo Won. Cei trei ajung in final sa faca un concurs de ciclism montan, concurs care trebuia sa decida in secret cine va ramane cu Gil Ra Im.
Gil Ra Im ramane in urma si Joo Won se intoarce dupa ea pentru ca i se pare ca o aude strigand. Cei doi se afunda in padure si ajung la un restaurant ciudat. Femeia care ii serveste le ofera inainte de plecare cate o sticla cu o bautura medicinala, zice ea, dar Joo Won o refuza. Cand insa Ra Im spune ca i-o va da lui Oska, Joo Won decide sa o pastreze pentru el. In noaptea ce vine se isca o furtuna care pare menita sa-i acompanieze in timp ce consuma licoarea primita si nici prin cap nu le trece cum se vor trezi in dimineata urmatoare.
Puteti sa ghiciti? ….. Sigur NU! ….. si n-am de gand sa spun. HA! Si ca sa fiti si mai intrigati am sa va spun ca un fir invizibil ii leaga pe cei doi cu mult inainte ca povestea lor de dragoste sa inceapa. Acum va dau voie sa ziceti ca sunt rea.


In paralel cu povestea celor doi merge si povestea lui Oska, care devenise asa libertin in urma unui esec sentimental. Cu ceva ani in urma fusese parasit de cea cu care credea ca-si va intemeia o familie. Acum ea se intoarce si este hotarata sa-i dea viata peste cap incercand sa faca o casatorie de interes cu Joo Won.


De partea lui Gil Ra Im il avem pe seful ei care o cunoaste cel mai bine, care i-a fost de-a lungul timpului si frate si tata si prieten si care este indragostit in secret ce ea.


Ca in foarte multe povesti si aici avem un barbat foarte bogat care intalneste o femeie foarte saraca si se indragosteste de ea dar mama lui nu este de acord cu aceasta relatie. O sa ganditi „oh, iar subiectul asta!” GRESIT gandit! Pentru ca barbatul bogat (si perfect in ochii tuturor, inclusiv in ai lui) nu stie ce este dragostea si ii va lua foarte mult timp sa priceapa ce i se intampla, crezand ca e o simpla curiozitate din partea lui si fiind convins ca aceasta curiozitate ii va trece. In afara de asta, chiar daca stie foarte bine care este diferenta intre clasele sociale, nu are o imagine clara despre ceea ce inseamna sa fii cu adevarat sarac si nici nu realizeaza ca un om sarac, pentru ca nu are nimic altceva, are totusi o mandrie ce nu poate si nu trebuie sa fie calcata in picioare.
Cat despre femeia saraca….eeeeei, poate este saraca dar are o meserie cum nu intalnesti in niciun serial si in afara de asta are un caracter ce nu va slabi niciun moment, in ciuda tuturor intamplarilor ce vor urma. E puternica de la inceput pana la sfarsit.
Ce mi-a placut foarte mult este constanta cu care el incearca sa-i iteleaga lumea si constanta cu care ea se impotriveste in a-l lasa sa intre in lumea ei. Acest lucru duce fara greseala la o continua ciorovaiala intre cei doi, in cele mai multe cazuri extrem de hazlie.
Povestea pare banala dar are elementul magic care o face speciala si este spusa asa de bine incat la sfarsitul fiecarui episod vrei sa-l vezi imediat pe urmatorul, pentru ca intorsaturile de situatie sunt multe, si cu cat seria se apropie de sfarsit, cu atat iti doresti sa tina mai mult. E un deliciu sa il urmaresti pe Joo Won descoperind ce este dragostea si intelegand ca niciun sacrificiu nu este prea mare atunci cand e vorba de persoana iubita. S-o vezi pe Gil Ra Im ca nu se lasa fermecata de el dar nici nu poate sa-l respinga pentru ca are acele momente care-i fac inima sa tresara.

Oh, si cat de bine este aleasa distributia! Nu cred ca alti actori s-ar fi potrivit mai bine pentru rolurile celor doi.

Hyun Bin este de departe favoritul meu dintre toti actorii coreeni si rolul asta i s-a portivit ca o manusa pentru ca aparitia lui are acea clasa a omului bogat. Vrei nu vrei te face sa gandesti ca Joo Won este barbatul perfect cu toate care are atatea defecte. Apoi am o vaga banuiala ca a acceptat acest rol pentru a lasa fanele sa tanjeasca dupa el timp de doi ani pana cand se va intoarce din armata.

Dupa ce am vazut-o pe Ha Ji Won in rol de cascadoare mi s-a confirmat ca e tipul de actrita care poate face cariera chiar la Hollywood in filme de actiune. N-o vazusem pana la momentul seriei decat intr-un film (Duelist) dar acel rol din film imi lasase o impresie foarte buna. Ca Gil Ra Im este impresionanta. Arata bine in secventele de cascadorie, este expresiva in momentele de tristete si este delicioasa in certurile cu Joo Won.

La fel ca in cazul lui Hyun Bin, nu cred ca pentru rolul lui Oska ar fi fost cineva mai potrivit decat Yoon Sang Hyun. Perfect pentru rolul de star galagios si rasfatat, un actor care poate sa cante si o face bine.
O sa va placa si Lee Philip in rolul lui Im Jong Soo, seful tacut si indragostit de Gil Ra Im dar o sa va placa Kim Sa Rang in rolul lui Yoon Seul, fosta iubita a lui Oska.

Mai sunt si alte personaje la fel de placute dar pe acelea va las sa le descoperiti singuri.

Si cum o drama buna lasa in urma secvente sau dialoguri memorabile, asa s-a intamplat si in cazul Secret Garden.

Kim Joo Won: „Is this the best? Are you sure?”

Gil Ra Im: „Do you want me to make your 5th vertebra into 6th?”

Sit-up scene – multi au fost cei care au imitat-o mai apoi in programele de varietati.
„Since what age did you become so pretty?”

Coffee kiss scene

Dream scene(s)

KJW: Why are your dreams always terrible?
GRI: Because you’re in my dreams.
KJW: Are we unhappy in your dreams, too?
GRI: Still, come.. tomorrow and the day after …

Scar scene
It’s left a scar. I guess you won’t be running for Miss Korea.

„Stop yelling at Gil Ra Im … She’s like Kim Tae Hee and Jeon Do Yeon to me.”

Changing room scene
KJW: Wear it. Want me to dress you?
GRI: If I wear it, what next? If I wear this, what are you going to do with someone who’s not on your level to play?
KJW: I’m not going to do anything with you. I’m just hepling you realize haw far I am from you.

KJW: I didn’t come here to argue.
GRI: Then, why did you come?
KJW: I came to do this

„….get out of my pathetic life now. Get out and go back to your pretty fairy tale”

„If there’s someone around you with our department store stocks, tell them to quickly sell. That department store president has fallen for a girl an is ruining the merger of a lifetime.”

Kim Soo Han Moo GeoBukgi Wa DooRooMi SamCheonGabSa Dong Bang Sark ChiChiKaPo SaRiSaRiSenTa WeoRiWeoRi SeBBuRiKa …


Joo Won este „tracksuit freak” – si ce s-au mai vandut treningurile astea……
„These clothes aren’t what you guys think that they are. A master craftsman in Italy who made track suits for forty years by hand…stitch by stitch…”


Stop? …

..or kick?




Kisses

Thinking about her

Ca sa recapitulez: scenariu cu intorsaturi neasteptate si dialoguri savuroase, actori excelenti, filmari si locatii de vis, muzica foarte buna. Va promit ca o sa radeti, o sa plangeti, o sa fiti incantati. In concluzie o serie de 10 stele (din cinci posibile). WATCH IT!!

Muzica
Va invit sa ascultati toate melodiile pentru ca sunt niste balade extrem de frumoase.
That Woman / Baek Ji Young – frumoasa melodie dar….

…preferata mea este varianta masculina, That Man, cantata de Hyun Bin

Scar / Bois – second fave

Here I Am / 4Men & Mi

Appear / Kim Bum Soo

Reason / 4Men – third fave

more pics

2 Responses to Secret Garden

  1. No, draga si incantatoare Cami-sensei, ai stat tu si m-ai perpelit pe jar, dar si cand ai reusit, m-ai dat pe spate. 😀 Sunt la episodul 5. 😀 Seamana putin cu mister Darcy ca personaj. Hehehe..

Lasă un comentariu